***       Водещите вечерни новини       на 30 юни 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 30 юни 
Коментари Харесай

Водещите новини! Синът на Цончо Ганев купил апартамент за 200 000 лв. на 17-годишна възраст. В Русия издадоха смъртна присъда на Пригожин?


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 30 юни   

 

Младият Силвестър Ганев, наследник на депутата от " Възраждане " Цончо Ганев, придобива безценен апартамент на 17 години. Това демонстрира информация на Bird.bg в имотния указател.

Апартаментът се намира в Горна Баня и е добит преференциално за общо 197 442 лева или 1100 евро на кв.м. В цената влиза и под земята паркинг.

Синът на депутата не може да вземе ипотечен заем на тази възраст. В декларациите на татко му има влог в евро, само че не и такава огромна сума.

***

„ В Русия издадоха смъртна присъда на притежателя на частната войска " Вагнер " Евгений Пригожин, съобщи израелската медия мигнюз.

Изданието от близкоизточната страна интерпретира изявление на началника на Главното ръководство на разузнаването към украинското военно министерство Кирило Буданов. " Федералната работа за сигурност (ФСС) в Москва е получила заповед за ликвидирането на Пригожин ", сподели той.

„ Нареждането е издадено броени дни след несполучливия опит на Пригожин да влезе в съветската столица (23 – 24 юни). То идва персонално от Владимир Путин ", добави мигнюз, която се базира на високопоставения боен.

***

„ База на съветската частна войска " Вагнер " бе ударена в Източна Либия ", съобщи Би Би Си.

Според източник, поискал анонимност, офанзивата е била осъществена тази нощ, а нейната цел е била военното летище " Ал Харуба " на към 150 километра от град Бенгази.

„ На територията на аерогарата са ситуирани бойци от " Вагнер ". Не разполагам данни за жертви ", сподели събеседникът на английската медийна корпорация.

***

***

Софийският градски съд задържа за непрекъснато в ареста съдията от Търговище Мирослав Митев, задържан преди дни с рушвет. Той беше хванат с белязани пари, поискани от обвинен по негово дело. Определението предстои на обжалване.

***

Съдът в Харманли одобри, че това е дребно безчинство и му наложи административна санкция от 500 лв..

Припомняме, че след злополуката мъжът се заключи в дома си и повече от 12 часа служителите на реда са го чакали да излезе и да се съобщи.

***

***

Официалната аудиенция на някогашния основен прокурор Иван Гешев в Съединени американски щати през май, единствено дни след гърмежа до кортежа му, е коствала 35 009,60 лв. и е платена от бюджета на прокуратурата.

***

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е издал заповед за подсилване на северното (беларуското) направление, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва като причина за това обстоятелството, че в Беларус се намира ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин.

***

Пожар избухна през днешния ден в цех за преработване в Тузла – най-източния регион на Истанбул, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

Пожарът бушува покрай линията „ Мармарай “ (транспортно оборудване с железопътна линия за пътнически и товарни влакове, което включва тунел на дълбочина от 60 метра под водите на Босфора). Поради тази причина краткотрайно бе прекратено придвижването на влакове по линията.

***

На 89-годишна възраст умря една от легендите на Холивуд - артистът Алън Аркин. Новината бе обявена от синовете му Адам, Матю и Антъни, съобщи " Дейли мейл ".

Носителят на „ Оскар " е умрял в дома си в Карлсбад, Калифорния.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР